برداشت وجه قبل از سررسید سپرده بلند مدت چقدر جریمه خواهدداشت



نتیجه تصویری برای اخبار بانک




بخشنامه های بانک مرکزی


بر اساس بخشنامه های بانک مرکزی برداشت پیش از سررسید سپرده های بلند مدت دارای جرایمی است. به عنوان مثال اگر سود سپرده های بلند مدت یکساله ۱۵ درصد و سه ماهه ۱۲ درصد تعیین شود و مشتری بخواهد قبل از سه ماه سپرده خود را برداشت کند، بانک سودی معادل یازده و نیم درصد برای مشتری در نظر می‌گیرد. به همین ترتیب اگر سود سپرده های شش ماهه ۱۴ درصد باشد و قبل از شش ماه برداشت وجه کنند، سودی معادل ۱۳ و نیم درصد از ابتدای زمان سپرده گذاری محاسبه و مشتری پرداخت می شود. 
ین شش ماه تا نه ماه
همچنین اگر برداشت وجه از بین شش ماه تا نه ماه باشد و سپرده نه ماهه نیز چهارده و نیم درصد تعیین شده باشد سودی معادل ۱۴ درصد به مشتری پرداخت می شود. به عبارت دیگر سود متناسب با مدت زمان سه ماه شش ماه و ۹ ماهه منهای نیم درصد از ابتدای مدت سپرده گذاری محاسبه و مشتری پرداخت می شود
پول خود را بردارد 
در صورتی که مشتری بخواهد قبل از سررسید سپرده خود را ببندد و پول خود را بردارد به بانک ‌باید بر اساس قوانین و عرف موجود در جامعه مبلغی را به عنوان جریمه لغو قرارداد پرداخت نماید. 


جالب است بدانید محاسبه جریمه دیرکرد بسته به نوع سپرده متفاوت است و در صورتی که سپرده به صورت ماهانه دریافت سود کند با سپرده‌ای که در سررسید پرداخت سود می‌کند متفاوت است. 
به طور مثال در صورتی که مشتری سپرده پنج ساله با نرخ 25 درصد باز کند و قبل از رسیدن دو سال مبلغ خود را برداشت نماید بانک محاسبه سود خود را با نرخ یک‌ساله منهای نیم درصد محاسبه و به حساب مشتری واریز می‌نمایند
جریمه‌
برای سپرده فوق در صورتی که سررسیدی باشد جریمه‌ای معادل نرخ یک‌ساله منهای نیم درصد مبنای محاسبه سود قرار می‌گیرد.  البته در شرایط موجود و با توجه به نرخ بالای سود در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری رقابت برای پرداخت سود بالا و جذب سپرده‌ها افزایش یافته و جریمه‌های بستن سپرده قبل از سررسید کاهش یافته است. 

ایران دی ال مرکز فروش شارژ